slide
Blog

Nezapomenutelný víkend v Krkonoších

26.8.2024

Krkonoše, nejvyšší pohoří České republiky, jsou ideálním místem pro strávení aktivního víkendu plného přírody, relaxace a dobrodružství. Ať už jste milovníkem horských túr, zimních sportů, nebo se jen chcete nadechnout čerstvého vzduchu a obdivovat nádherné výhledy, Krkonoše vás nezklamou. Jak si naplánovat nezapomenutelný víkend v Krkonoších?

Naplánujte si víkend v Krkonoších

1. Příjezd a ubytování

Krkonoše jsou snadno dostupné z celé České republiky. Pokud cestujete z Prahy, cesta vám zabere přibližně dvě hodiny autem. Výběr ubytování záleží na vašich preferencích – můžete si vybrat mezi komfortními horskými hotely, rodinnými penziony nebo stylovými horskými chatami.
Vila Máchovka je nově zrekonstruovaná rodinná vila o třech na sobě nezávislých apartmánech. Všichni hosté pak mohou dle libosti využít prakticky propojené společné prostory se spoustou aktivit, od sauny po kulečník.

2. Turistika a přírodní krásy

Krkonoše jsou rájem pro turisty, kteří milují pěší túry. Nejznámější turistickou trasou je výstup na Sněžku, nejvyšší horu České republiky. Z vrcholu Sněžky se vám otevře nádherný panoramatický výhled na českou i polskou stranu Krkonoš.

Dalšími oblíbenými místy jsou pramen Labe, který je dostupný z Horní Malé Úpy, a Labský vodopád nedaleko Špindlerova Mlýna. Krkonoše jsou bohaté na chráněné přírodní rezervace, kde můžete obdivovat unikátní flóru a faunu.

3. Zimní sporty a outdoorové aktivity

Pokud plánujete víkend v Krkonoších v zimních měsících, připravte se na skvělou lyžovačku. Kromě sjezdového lyžování si můžete vyzkoušet běžkování, snowboarding nebo skialpinismus. Pro ty, kdo mají rádi adrenalinové zážitky, je tu možnost jízdy na sněžném skútru, sáňkování nebo snowtubingu. Pro rodiny s dětmi jsou ideální menší lyžařská střediska, kde najdou mírné svahy a lyžařské školy.

4. Relaxace a wellness

Po dni stráveném na horách si zasloužíte trochu odpočinku. V Krkonoších najdete řadu wellness center, kde můžete relaxovat ve vířivce, sauně nebo si dopřát masáž. I Vila Máchovka nabízí vlastní wellness služby, takže si můžete dopřát odpočinek přímo na místě svého ubytování.

5. Gastronomie a místní speciality

Víkend v Krkonoších by nebyl kompletní bez ochutnání místních specialit. Tradiční horská kuchyně je plná sytých jídel, která vás po dni na čerstvém vzduchu pořádně zasytí. V horských chatách a restauracích si můžete pochutnat na krkonošských sejkorech, kyselu, borůvkových knedlících nebo voňavém guláši. Nezapomeňte ochutnat místní piva a horké nápoje, které vás zahřejí v chladných dnech.

6. Kulturní a historické památky

Krkonoše nejsou jen o přírodě a sportu, ale i o historii a kultuře. Navštivte například muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Krkonošské muzeum ve Vrchlabí, nebo se vydejte na prohlídku Harrachova, kde se nachází slavná sklárna s pivovarem. Milovníci historie si přijdou na své při návštěvě hradů a zámků v okolí, například zámku Vrchlabí nebo hradu Pecka.

Chci rezervaci on-line 

Víkend v Krkonoších je plný možností

Víkend v Krkonoších nabízí vše, co si jen můžete přát – krásnou přírodu, bohaté možnosti pro sportovní vyžití, relaxaci i kulturní zážitky. Ať už se vydáte na vrcholky hor, projdete se po malebných stezkách nebo si jen odpočinete v naší vile, Krkonoše vás svou atmosférou jistě okouzlí. Tento region je ideální volbou pro každého, kdo hledá aktivní a přitom odpočinkový víkend v srdci přírody.

Více o vile Máchovce 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3