slide
Blog

Turistika v Krkonoších aneb vydejte se na nejkrásnější místa

17.6.2024

Krkonoše jsou rájem pro milovníky turistiky. Tato nádherná oblast nabízí nespočet tras pro pěší turistiku, které vedou skrze malebnou krajinu, husté lesy a kolem majestátních vrcholů. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený turista, Krkonoše mají něco pro každého.

turistika Krkonoše

Nejlepší turistické trasy v Krkonoších

  • Sněžka (1603 m n. m.)
    Sněžka, nejvyšší hora České republiky, je hlavní atrakcí Krkonoš. Existuje několik tras vedoucích na vrchol, ale nejoblíbenější je cesta z Pece pod Sněžkou přes Obří důl. Tato trasa je náročná, ale odměnou je úchvatný výhled z vrcholu.

  • Labský důl
    Labský důl je nádherné údolí ledovcového původu, které nabízí klidnou a scénickou túru. Trasa vede od Labské boudy dolů k prameni Labe a nabízí pohledy na vodopády a bujnou přírodu.
  • Černá hora
    Trasa na Černou horu začíná v Janských Lázních a je vhodná pro rodiny s dětmi. Na vrcholu se nachází rozhledna, odkud můžete obdivovat panoramatické výhledy na Krkonoše a okolí.


  • Malá Úpa
    Malá Úpa je ideálním výchozím bodem pro mnoho turistických tras. Jedna z oblíbených cest vede k Pomezním boudám a dále na Sněžku, což je méně frekventovaná, ale krásná trasa.

Chci rezervovat ubytování 

Přírodní krásy Krkonoš

  • Krkonošský národní park (KRNAP)
    Krkonošský národní park je chráněnou oblastí, která se stará o zachování unikátní přírody Krkonoš. Park je domovem mnoha endemických druhů rostlin a živočichů, což z něj činí výjimečné místo pro ekoturistiku.
  • Vodopády
    Krkonoše jsou posety krásnými vodopády. Mezi nejznámější patří Mumlavský vodopád poblíž Harrachova a Pančavský vodopád, který je nejvyšší v České republice.
  • Ledovcová jezera
    Ledovcová jezera, jako jsou například Maly a Velky Staw na polské straně Krkonoš, nabízejí nádherné scenérie a příležitosti k odpočinku.

Krásná příroda na prvním místě

Turistika v Krkonoších nabízí nezapomenutelné zážitky pro všechny milovníky přírody a outdoorových aktivit. Díky široké škále tras a nádherné přírodě jsou Krkonoše ideálním místem pro všechny, kteří hledají dobrodružství a odpočinek v srdci českých hor. Ať už se vydáte na výstup na Sněžku nebo se projdete klidným údolím, Krkonoše vás jistě okouzlí svou krásou a bohatou historií.

Více o Vile Máchovce 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3