slide
Blog

Tipy na nejlepší výlety v Krkonoších

29.5.2024

Chystáte se strávit aktivní dovolenou či víkend v našem nejvyšším pohoří? Krkonoše lákají návštěvníky na kouzelnou přírodu, neopakovatelné výhledy i pestré vyžití. Stačí si jen vybrat, kam se vydáte tentokrát. Prázdniny volají po dobrodružství a nevšední zážitky vám už nikdo nevezme. Vila Máchovka je ideálním výchozím místem pro výpravy do hor, ale i dalších oblíbených výletních cílů. Inspirujte se našimi tipy na ty nejlepší výlety v Krkonoších!

výlet krkonoše

Tipy na výlety v Krkonoších s dětmi

Připravte báječný program pro své ratolesti. Děti rády objevují a i nejmenší turisté budou nadšení. Při výběru trasy samozřejmě záleží na tom, v jakém věku vaši potomci jsou. Pokud se chcete vydat na túru s kočárkem, určitě si důkladně zjistěte, jakým terénem cesta povede a zda je pro kočárky vhodná. Předem plánovat se vyplatí u všech výletů. Budete tak vědět, kolik jídla a pití si s sebou vzít, zda je občerstvení cestou, jak náročný terén vás čeká, které zajímavosti neopomenout apod.

Jaké jsou naše tipy na výlety v Krkonoších s dětmi?

Děti milují lanovky a Krkonoše jsou jimi protkané. Pokud jste ještě nenavštívili naši nejvyšší horu, je první cíl jasný. Oblíbená je varianta lanovkou nahoru a po svých některou z možných cest dolů. Dalším populárním výletem Černá hora, na níž jezdí kabinková lanovka. Na jejím vrcholu si i malí dobrodruzi díky všelijakým atrakcím přijdou na své, a dále se můžete vydat k atraktivním rašeliništím. Určitě nevynechejte ani Stezku korunami stromů s Emilovým dětským světem. Další zábavný den můžete strávit v Herní krajině Pecka a výlet můžete spojit i s adrenalinovým zážitkem na bobové dráze v Peci pod Sněžkou nebo při návštěvě dětského parku Lemurie.

Máte rádi zvířátka? Zavítejte za lamami pod Obřím dolem nebo u Kolínské boudy. Nezapomínejte, že děti se nadchnou pro cokoliv. Pokud nechcete utrácet peníze za vstupné či lanovky, naplánujte třeba výpravu za pokladem a uvidíte, jak se budete bavit všichni. A po výletě? Vyžití pro nejmenší najdete uvnitř vily Máchovka i na její zahradě. Rodiče se mezitím mohou zrelaxovat v naší finské sauně.

Tipy na zajímavé výlety v Krkonoších

V Krkonoších najdete nepřeberné množství zajímavých míst. Také samozřejmě záleží, které výletní cíle preferujete. Pokud se chcete vydat na nenáročnější procházku, určitě stojí za to naplánovat trasu, při které se necháte přiblížit na vrchol některou z lanovek. Vrcholy hor vás odmění kouzelným výhledem, leckdy s rozhlednou nebo horskou boudou s vítaným občerstvením. Vyhledávaným lákadlem jsou také vodopády. Nejvyšším z nich je Pančavský vodopád, který najdete u Špindlerova Mlýna. Sahá do výšky 148 m a určitě stojí za návštěvu. Stále oblíbenější aktivitou na horách se stává také projížďka na kole. Že nemáte takovou fyzičku? Nevadí, můžete si v některé z půjčoven pronajmout elektrokolo. V provozu jsou také cyklobusy nebo se na kopec můžete vyvézt některou z lanovek. Mějte však na paměti, že se nacházíte v národním parku, proto zvolte cestu po některé z cyklostezek. Nebojte se, opravdu je z čeho vybírat! A pokud si budete chtít zpestřit váš pobyt ve vile Máchovka i o jiné výlety než v Krkonoších, najdete další možnosti na našich stránkách.

Další tipy na výlet 

Tipy na akční výlety v Krkonoších

Chcete si při pobytu u nás užít trochu adrenalinu? Vydejte se vstříc nevšedním zážitkům v Krkonoších. Mezi naše tipy na akční výlety v Krkonoších patří:

  • Sjezd na koloběžkách z Černé hory
  • Horské káry na Benecku – sjezd na speciální tříkolce na sjezdovce
  • Lanový park v Jánských Lázních
  • Bikepark ve Špindlerově Mlýně
  • Tandemový paragliding – Jánské Lázně - Černá hora
  • A mnoho dalších, stačí zapátrat na internetu a sami budete překvapeni, co vše můžete podniknout a vystoupit tak ze své komfortní zóny.

Po takovémto zážitku jistě oceníte klidné ubytování ve vile Máchovka, kde si odpočinete a můžete ho sdílet s rodinou či skupinou přátel například při večerní grilovačce na zahradě vily. Nezapomeňte si svůj pobyt u nás zarezervovat co nejdříve, termíny se rychle plní. Těšíme se na vás!

Rezervovat termín pobytu 

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3